Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3 lžičky soli). Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Zmírníme plamen, přidáme nakrájenou parmskou šunku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou z 1/2 citrónu a špetkou cukru. Odstavíme, nakonec vmícháme nasekanou šalvěj a smícháme s uvařenými těstovinami. Na talířích sypeme parmezánem.
Tip: Místo krůtího masa můžeme použít telecí nebo kuřecí.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek